18 лют. 2012 р.

Друга за значущістю міжнаціональна компанія переходить на екологічно безпечне обладнання

У рамках переходу на обладнання, що не працює на ГФУ, європейське відділення компанії McDonald's встановило понад 3300 таких одиниць холодильного обладнання. Екологічно безпечні холодоагенти використовуються компанією при зберіганні напоїв і м'яса, у вітринах для салатів, в дозаторах соку і при заморожуванні картоплі фрі, а також в льодогенератор.

Останніми роками компанія реалізує політику закупівлі не містить ГФУ обладнання як для нових ресторанів, так і при заміні відпрацьованого або несправного обладнання. До успіхів у цій галузі можна віднести відкриття в Данії двох ресторанів, в яких взагалі немає обладнання, що працює на ДФУ, а також схвалення використання шести видів холодильного обладнання, не працюючого на ДФУ (це дозатори соків; льодогенератори кубикового льоду; дозатори замороженої картоплі фрі; пристрої зберігання напоїв; холодильні шафи та морозильники; холодильники для м'яса і настінні холодильники).

Ресторани McDonald's, розташовані в СНД також не відстають від цієї тенденції. Зараз у нашій країні у всіх нових ресторанах встановлюються, зокрема, прігрільние морозильники. В ході реконструкції вже існуючих ресторанів обладнання, яке не відповідає поточним вимогам до охорони навколишнього середовища, замінюється на нове, не містить ГФУ.

Екопортрет компанії McDonald's

McDonald's залишається засновником і одним з основних учасників (разом з «Кока-Кола» та «Юнілевер») некомерційної ініціативи компаній, що займаються боротьбою зі зміною клімату та захистом озонового шару через заміну небезпечних фторовмісних газів екологічно безпечними холодоагентами, - RefrigerantsNaturally! («За натуральні холодоагенти!»). Ініціатива отримала підтримку таких впливових організацій, як Грінпіс і ЮНЕП (Програма ООН з навколишнього середовища).

Масштаби впливу економічної діяльності McDonald's на навколишнє середовище ставлять перед компанією такі унікальні завдання, як необхідність вести екологічно безпечну діяльність у безлічі країн з різним культурним та економічним рівнем. У Європі, наприклад, компанія орієнтує своїх постачальників на використання життєздатних альтернативних рішень, а також реалізує норми «зеленого» будівництва (Green Building Guidelines). На початок 2012 року понад 270 європейських ресторанів McDonald's реалізували рекомендований стандарт цих норм та 18 - стандарт високого рівня.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар